MovieMeterWiki:Centrale discussiepagina

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ontbrekende afbeeldingen

Hier een inventarisatie van de afbeeldingen die nog ontbreken na de crash van december. De volgende afbeeldingen ontbreken en worden op een pagina gebruikt:

 • afbeelding:Stemmen.jpg
 • afbeelding:Top-10.jpg

De volgende afbeeldingen ontbreken, maar worden ook nergens gebruikt. Als de afbeeldingen niet op korte termijn terug te zetten zijn, lijkt het me beter de omschrijvingspagina's ook te verwijderen (overlegpagina's kunnen zonodig blijven staan), en te zijner tijd weer aan te maken, vanuit het oogpunt van de overzichtelijkheid.

 • afbeelding:9-1.jpg
 • afbeelding:Groei-aantal-films.jpg
 • afbeelding:Groei-bezoek.jpg
 • afbeelding:Groei-films-2.jpg
 • afbeelding:Groei-gebruikers.jpg
 • afbeelding:Groei-gebruikers2.jpg
 • afbeelding:Knipsel2.jpg
 • afbeelding:Plaquette.jpg

Sowieso moet wellicht eens overwegen worden wat we precies met die grafiekjes willen aanvangen. Op welke pagina's zijn welke grafiekjes leuk/nuttig/interessant als ondersteuning? - Queto Yurlunyur 19 jan 2006 00:41 (CET)

Ik heb de linkjes in het bovenstaande bericht maar even verwijderd, anders werden alle afbeeldingen ingevoegd en werd het bericht onleesbaar. Alle afbeeldingen die in de tekst opgeroepen worden moeten het trouwens inmiddels weer doen, en afbeeldingen die niet bestaan én niet gebruikt worden zijn allang verwijderd. Heruploaden mag natuurlijk altijd. - Queto Yurlunyur 21 nov 2006 13:28 (CET)

MusicMeter

Zou MusicMeter eigenlijk niet uitvoeriger in de wiki opgenomen moeten worden? Natuurlijk is MuM op onderdelen afwijkend, maar veel zaken, zoals de opbouw en de werking etc., overlappen. Ik denk dat MuM uitgebreider in de structuuropbouw moet worden verwerkt dan nu het geval is, zodat deze wiki ook voor MuM bruikbaar is en misschien straks ook vooe boekmeter. Wat vinden jullie hiervan? Dustyfan 10 nov 2005 11:47 (CET)

Dit is in principe een wiki over MovieMeter, en niet over de hele Meter-familie. Over MovieMeter moet nu nog zoveel geschreven worden, en integratie van MuM in de bestaande artikelen leidt tot allerlei problemen in de details van de formulering zelf (bijvoorbeeld "dat kan op de filmpagina" wordt dan steeds "dat kan op de filmpagina (op MM), c.q. de albumpagina (op MuM)"). Ik kom zelf haast nooit op MusicMeter en heb daarom ook niet veel zin om daar moeite voor te gaan doen (weet niet in hoeverre jullie geinteresseerd in MuM zijn?). Het lijkt me beter als de gebruikers van MuM hun eigen wiki opzetten, waarbij ze natuurlijk best weer teksten van MMW door kunnen kopiëren. - Queto Yurlunyur 10 nov 2005 13:41 (CET)

Aanpassing systeemparameters

Ik kwam erachter dat hoewel ik niet de code van de site zelf kan aanpassen, de meeste teksten die hier weergegeven worden allemaal als parameter zijn opgeslagen, en ik die dus wel kan wijzigen. Ik heb geprobeerd de losse Engelse teksten te vervangen door vertalingen, en de teksten die niet van toepassing waren (De kroeg, uitbundige auteursrechten-waarschuwingen, e.d.) zoveel mogelijk verwijderd. Omdat de lijst van alle parameters wel heel erg lang was heb ik geprobeerd alleen die parameters aan te passen die een invloed hebben op wat de normale gebruiker ziet bij het bladeren op de site. Als jullie daarbij nog Engelse teksten of niet van toepassing zijnde teksten tegenkomen, dan hoor ik het graag; dan pas ik ze alsnog even aan. De instellingen en de speciale pagina's zijn nog niet allemaal vertaald; weet ook niet of ik dat wel zo de moeite waard vind. - Queto Yurlunyur 9 nov 2005 23:18 (CET)

Ik ben heel tevreden, maar waarom een minor-edit? Zeker een macht der gewoonte inmiddels ;) --Yekezzez 9 nov 2005 23:28 (CET)
'Watch' en 'discussion' (hoofdpagina) zijn nog niet vertaald. Dustyfan 9 nov 2005 23:37 (CET)
Waar zie je die termen precies? Als ik bovenaan een pagina kijk (zoals de hoofdpagina) zie ik daar gewoon 'volg' en 'overleg' staan.
(en van die minor edit: sorry, macht der gewoonte inderdaad) - Queto Yurlunyur 10 nov 2005 09:42 (CET)
Ik zag ze in de tabjes bovenin, maar nu niet meer. Misschien had ik eerst moeten refreshen? Op deze pagina rechtsboven in het kader, naast bewerken, staat nog 'shortcut'. Dustyfan 10 nov 2005 10:09 (CET)
Zal wel aan het niet refreshen gelegen hebben dan, ja. Blij dat het nu weg is in ieder geval. 'Shortcut' is geen systeemparameter, maar een tekst die ik zelf heb ingevoerd in het sjabloon:Shortcut; ik vond die term niet zover van het Nederlands afstaan (net als 'redirect'), en het betaande alternatief ('snelkoppeling') een erg lelijk 'gezocht' woord. Als er een ander Nederlands alternatief is voor shortcut sta ik daar in principe voor open ('directe link'? 'snellink'? 'kortlink'?), want zo ideaal is shortcut ook weer niet (de letterlijke vertaling is 'afsnijding', maar dat is in deze betekenis verder niet zo ingeburgerd). - Queto Yurlunyur 10 nov 2005 13:41 (CET)
Redirect betekent letterlijk 'doorzenden', dus in onze context is denk ik 'doorverwijzing' een goed alternatief
Shortcut is foutief Engels en moet short cut zijn, dus met een spatie. Woordsamenstellingen zoals wij die hebben, kent het Engels niet. Letterlijk betekent het 'binnenweg', wat inderdaad erg raar zou staan. 'Directe link' zou ik een goed alternatief vinden, maar als de voorkeur uitgaat naar de Engelse term, dan liever wel goed gespeld. Dustyfan 10 nov 2005 16:15 (CET)
'Doorverwijzing' is op zich een mooie vertaling voor 'redirect' (des te meer aangezien de tekst 'doorverwezen vanaf' nu al wordt gebruikt). Het probleem is echter dat de term 'doorverwijspagina' nu ook al wordt gebruikt als vertaling voor 'disambiguation page' (zie sjabloon:Dp), d.w.z. een pagina die je laat kiezen uit meerdere betekenissen bij een vage zoekterm (Wikipedia-voorbeeld hier). Dat sjabloon 'Dp' wordt echter vooralsnog niet gebruikt, dus wellicht dat we dat zo kunnen houden (en mochten we later nog behoefte hebben aan een disambiguation-pagina, kunnen we daar altijd nog een andere term voor verzinnen).
Hoewel het Engels geen samenstellingen kent zoals het Nederlands, worden bepaalde combinaties van woorden daar soms wel aan elkaar geschreven; 'shortcut' als één woord is tegenwoordig gangbaarder (zie o.a. hier), al wordt (met name in het Brits Engels) de schrijfwijze 'short cut' ook nog weleens gebruikt. Het probleem ligt hem echter hier meer in de betekenis: maakt de term 'shortcut' wel duidelijk wat we bedoelen? Dat probleem speelt eigenlijk nog meer bij 'directe link' - het is namelijk helemaal geen link. Een shortcut is een korte, snel in te typen zoekterm, die je direct naar de juiste helppagina brengt. Ik weet even niet hoe wat dat in één woord kunnen vangen (eventueel zouden we ze ook volledig kunnen afschaffen, nu bijna alles ook direct via het linkermenu bereikbaar is). - Queto Yurlunyur 26 nov 2005 16:47 (CET)
Ik heb de term 'redirect' overal vervangen door 'doorverwijspagina'; de lengte van die term is ietwat onpraktisch, maar het dekt wel goed de lading (en sluit goed aan bij de toch al in gebruik zijnde frase 'doorverwezen vanaf...'). Het sjabloon Doorverwijspagina (voor een disambiguation page) zal ik verwijderen (het sjabloon werd sowieso niet gebruikt; alleen de overlegpagina is relevant); mochten we later nog een Nederlandstalige equivalent van een disambiguation page nodig hebben kunnen we daar tegen die tijd nog wel een goede vertaling voor verzinnen, maar ik verwacht dat we er op MMW helemaal geen behoefte aan zullen hebben. Het volledige begrip 'shortcuts' zal ik voorlopig verwijderen; op deze schaal dient dat weinig praktische functie (hierbij heb ik overigens alleen de toelichtingen verwijderd; de shortcuts zelf - zoals MMW:CD - kunnen voor insiders rustig blijven bestaan). - Queto Yurlunyur 9 dec 2005 10:21 (CET)

Voorstel re-categorisatie

Waarom? Duidelijkheid, maakt het navigeren beter.

Voorstel met telkens één voorbeeld:

 • MovieMeter
Geschiedenis van MovieMeter
 • Functionaliteit
Updates
 • Toevoegen
Land van herkomst
 • Poster
Gebruik van Photoshop
 • Achtergrond
Prijsvragen
 • Gebruikers
Yekezzez
 • Crew
Queto Yurlunyur
 • Chat
Quiz op de chat
 • Forum
Knock-out
 • Begrippen
Pindakaas

Is dit wat? Natuurlijk moet het beter uitgewerkt worden en dat zou wellicht hier kunnen worden voortgezet: MovieMeterWiki:Project_Categorisatie

Invulling gebruikerspagina

Welke invulling hadden jullie in gedachten voor de invulling van de gebruikers pagina's? Ik bedoel hiermee dus de pagina's zoals Gebruiker:<naam gebruiker>. Is het de bedoeling dat gebruikers daarin alles mogen neerzetten over zichzelf wat ze willen, zoals foto's en dergelijke? Dustyfan 3 nov 2005 09:30 (CET)

'Normaalgesproken' (dus op de Wikipedia's) is dat de plaats waar gebruikers iets over zichzelf vertellen (wie ze zijn, wat hun interesses/hobby's zijn, en welke artikelen ze bewerkt hebben of willen gaan bewerken). In tegenstelling tot de normale artikelen zijn gebruikers in principe vrij om daar vanalles neer te gooien wat ze willen, terwijl artikelen over gebruikers in de wiki zelf dan zijn om in de derde persoon en in encyclopedische stijl te vertellen over die persoon. De Overleg gebruiker:<naam gebruiker>-pagina's zijn dan bedoeld voor andere gebruikers om reacties en (persoonlijke) berichtjes achter te laten. Op de meeste Wikipedia's staan de toevoegers echter niet tegelijkertijd als artikel op Wikipedia, waardoor het onderscheid vrij duidelijk is. Hier hebben Yekezzez en ik de gebruiker:-pagina's maar doorgelinkt (geredirect), om de overleg gebruiker:-pagina's te gebruiken zoals men op Wikipedia de 'gewone' gebruiker:-pagina's gebruikt (dus voor het plaatsen van todo-lijsten enzo). Hobby's/interesses en jezelf even voorstellen heeft hier niet zoveel nut, lijkt me.
De keuze wat we met die gebruiker:-pagina's aanmoeten lijkt me erg verwant aan de lopende discussie (of meer de nog openstaande discussie) wat we met de artikelen over gebruikers aanwillen: gaan we daar teksten schrijven over wie iemand is op MM (maar is het dan verantwoord om zoiets over een ander te schrijven?), of gaan we die volledig verwijderen? Als we de bestaande artikelen over gebruikers aanhouden, kunnen alle gebruiker:-pagina's het beste doorgelinkt worden, lijkt me. Als we de bestaande artikelen verwijderen, kunnen de gebruiker:-pagina's gebruikt worden voor todo's e.d. - Queto Yurlunyur 3 nov 2005 13:41 (CET)

Altijd handig: Woordenlijst Nederlandse Taal om de spelling en vervoegingen van woorden te kunnen opzoeken Dustyfan 3 nov 2005 08:40 (CET)


Jordy, is het een misschien een goed plan om MovieMeterWiki in de toekomst zo te verbouwen dat het binnen de stijl van moviemeter past. vb. [http;//wiki.mozilla.org] en [1] (zoekbox verplaatst naar rechtsboven en de links rechtsboven in het linkermenu onder het kopje 'mijn MovieMeterWiki') --Yekezzez 23 okt 2005 22:15 (CEST)


Jordy, is het wellicht mogelijk om de opties In het nieuws en Financieel bijdragen uit het linkermenu hier te verwijderen? Die opties hebben geen functie op MMW (ik kan het linkermenu zelf niet bewerken volgens mij). Community Portal en Help kan ik wel wat mee doen.

En als je dan toch bezig bent: het zou handiger zijn als de knop Hulp bij bewerken naar MovieMeterWiki:Artikelen schrijven zou leiden in plaats van naar MovieMeterWiki:Instructies, en Over MovieMeterWiki (onderaan elke pagina) naar MovieMeterWiki:Help in plaats van MovieMeterWiki:Info; nu moet dat met redirects, wat lelijk overkomt.

En dan nog een detail: het voltooid deelwoord van uploaden is geüpload; niet ge-upload. Staat allebei niet trouwens, maar daar kan ik ook niets aan doen. - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 22:26 (CEST)


Na een last-minute-crisis in het crewforum over de spelling van het woord pixel(acht)ig is het toevoeg-gedeelte van MMW eindelijk definitief geworden! :) Daarna heb ik de Hoofdpagina herschreven en alle artikelen in categorieën ingedeeld. Ik hoop dat alle bijdragers hier (lees: dat Yekezzez) zich in deze indeling kunnen vinden, zeker nu ik na een periode van afwezigheid opeens wel heel veel wijzigingen heb doorgevoerd.

Andere ontwikkelingen:

 • Jordy heeft het uploaden van plaatjes geactiveerd (zie upload-link linksonder in de toolbox)
 • Ik ben nu sysop, d.w.z. ik kan nu ook zonodig pagina's verwijderen (en eventueel ook mensen van MMW bannen, maar dat is waarschijnlijk - hopelijk - niet nodig)
 • Ik heb het sjabloon:Stub geïntroduceerd, en daarmee alle pagina's gemarkeerd die op wat voor manier dan ook 'nog niet af' zijn (dat is dus het grootste deel van MMW)

In de komende dagen hoop ik het meta-gedeelte van deze site wat uit te breiden (met name de Help en het Community Portal uit het navigation-menu hier), en daarnaast natuurlijk nog altijd om de stubs uit te breiden tot goede, volwaardige artikelen. - Queto Yurlunyur 3 okt 2005 00:39 (CEST)

Het ziet er goed uit, Queto. Ik zie het misschien over het hoofd, maar is er ook een lijst met Stub-pagina's? --Yekezzez 3 okt 2005 10:22 (CEST)
Niet precies, maar via de Referenties-functie (of Whatlinkshere in Engelstalige wiki's) kun je een lijst genereren van alle artikelen die naar het sjabloon Stub verwijzen. Dat bestaat dus voor het overgrote deel uit alle stub-pagina's zelf, maar discussiepagina's (zoals deze) waarin over het sjabloon Stub gepraat wordt (en daarmee daaraan gelinkt) komen ook op die lijst voor. - Queto Yurlunyur 3 okt 2005 11:33 (CEST)

Hier maar eens een centrale discussiepagina, opdat we wat lange-termijndoelstellingen planningen zouden kunnen gaan bespreken, voorzover die niet bij de afzonderlijke talk-pagina's van artikelen kunnen (hebben we eindelijk een heuse meta-pagina :) ).

De afgelopen weken ben ik hier helaas inactief geweest in verband met een verstuiking van mijn voet, maar ik hoop nu hier de draad weer op te pakken. Om een kort overzicht te geven van de status:

 • De crew-discussie over het toevoeggedeelte heeft ook stilgelegen, maar is nu weer op gang gekomen, en hopelijk binnen enkele dagen afgerond. Daarna is het toevoeg-gedeelte van MMW in principe definitief, en kan daarnaartoe vanaf de site gelinkt worden.
 • Daarna kan dan de huidige hoofdpagina vervangen worden, opdat alle artikelen goed bereikbaar/vindbaar zijn, en kan MMW de huidige FAQ vervangen.
 • Tevens heb ik Jordy gevraagd of het mogelijk kan worden gemaakt plaatjes te uploaden naar MMW.

Queto Yurlunyur 1 okt 2005 22:48 (CEST)