Gedragsregels

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Om het op MovieMeter leuk en gezellig te houden, zijn er in de loop der jaren enkele gedragsregels ontstaan, waaraan gebruikers verondersteld worden zich te houden. De gedragsregels betreffen de inhoud van tekst in berichten.

Gedragsregels op de site

 • MovieMeter is een discussiesite voor filmliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters of cursieve tekst.
 • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (trollen) zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
 • Houd de discussie respectievelijk bij de betreffende film / het onderwerp van het topic. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd (of indien mogelijk verplaatst).
 • Het in extreme mate domineren van (film)discussies is op MovieMeter niet toegestaan. Dit betreft het in feite volspammen van (film)discussies met tientallen tot soms wel honderden berichten per film(discussie). Dit betreft ook het niet tolereren en niet willen verdiepen in afwijkende meningen van andere users, door er steeds vol bovenop te duiken. Dit laat onvoldoende ruimte voor andere users en wordt niet getolereerd op MM. Als je je hier schuldig aan maakt krijg je een stevige waarschuwing van de moderators. Ga je vervolgens toch door met dit gedrag, dan volgt onherroepelijk een ban.
  Als je fan bent van een film, gedraag je dan in de discussies niet als 'freak' die altijd het laatste woord opeist. Dat wekt veel irritatie op. Ook als een user waar je mee in discusie bent aangeeft dat hij of zij wel klaar is met de discussie, daag de user dan niet uit de discussie voort te zetten. Ook het alsmaar er op wijzen dat de ander het niet begrepen heeft wekt wrevel.
 • Het bespreken van users (zowel actieve als gebande users) is niet toegestaan. Dit voedt namelijk een roddelcultuur en groepjesvorming. Als je een klacht hebt over een bepaalde user, meld dit dan via een privébericht aan een moderator.
 • Het zogenaamde slowchatten is tevens niet toegestaan op de site.
 • MovieMeter is geen platform voor illegaal downloaden. Het is niet toegestaan tips of aanwijzingen te geven over hoe of waar films gedownload kunnen worden. Ook mogen gebruikers geen illegale filmkopieën op de site aanbieden. Tevens worden links naar films op YouTube niet toegestaan, omdat dit in de meeste gevallen illegaal geuploade titels zijn. Linken naar YouTube mag alleen als het een rechtenvrije film betreft, of als de film geplaatst is op het kanaal van de filmmaatschappij of een filmfestival.
 • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te quoten als de reactie pal onder het originele bericht staat. In zo'n geval is quoten namelijk niet nodig, want dan is het duidelijk dat het gaat om een reactie op het bovenstaande bericht.
 • Ook is het niet de bedoeling om lange stukken tekst te quoten. Bij het reageren op een recensie dient men enkel het stukje tekst waar men op reageert in de quote te laten staan.

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via de meld misbruik-functie op attenderen.

Zie ook