Spoiler

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een spoiler is een tekst die iets verklapt wat voor kijkers verborgen had moeten blijven. Het Engelse to spoil betekent bederven of verpesten. Een spoiler bederft de lol die iemand had kunnen beleven aan de film. Het is immers veel leuker (of spannender) om verrast te worden door een bepaalde uitkomst, dan dat je deze van tevoren al weet.

Het is dus niet de bedoeling dat je zogenaamde "spoilers" plaatst bij de films: dat is vervelend voor mensen die de film nog willen zien. Omdat discussies over het einde van een film toch interessant kunnen zijn is er een oplossing bedacht: de [spoiler] tag. Alles wat je tussen [spoiler] en [/spoiler] plaatst wordt automatisch onzichtbaar gemaakt, tenzij de tekst geselecteerd wordt. Mensen die niets van het einde willen weten doen dit niet, en de film wordt voor hen niet verpest. Als je op de film stemt worden de spoilers ook voor jou zichtbaar.

Mocht je een uitgebreide discussie over het einde van een film willen beginnen kun je dit beter in het "spoiler" gedeelte van het forum doen, door daar een nieuw topic te beginnen onder vermelding van de naam van de film. Zet de spoilers niet in de titel van het topic ("Verrassend he, dat de Titanic zonk?"), maar in het bericht zelf. De titel zal namelijk te zien zijn in het updates-overzicht, het bericht niet.


Stub.gif Dit artikel moet nog herschreven of uitgebreid worden.

Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om te helpen van MovieMeterWiki een completer project te maken.