Overleg:The Internet Movie Database

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Mijn excuses voor de verkeerde bijdrage, ik dacht dat ik in de discussiepagina zat.

Mijn vraag was: willen we een vertaling van het wikipedia-artikel over imdb? Of volstaat een samenvatting daarvan? Dit tweede lijkt mij zelf het meest logisch. Er kan altijd een link worden toegevoegd naar dit artikel op wikipedia.

Eenzelfde artikel lijkt me niet wenselijk. Een korte samenvatting is voldoende, al is dit alleen niet genoeg. In het artikel moet een relatie gelegd kunnen worden met MovieMeter, aangezien dit een wiki is over MovieMeter. Aan een artikel over IMDb alleen is geen behoefte, daarover is op internet genoeg te vinden. Om diezelfde reden zijn ook artikelen over films, regisseurs, filmtermen, etc. niet wenselijk. Mocht er iets geschreven worden over IMDb dan moet MovieMeter daarin betrokken worden. Zelf ben ik er over de inhoud er nog niet helemaal uit, maar maak een opzetje en dan zien we wel of het wenselijk is.
Meldt jezelf aan dan weet ik met wie ik praat en leuk dat je mee wilt helpen. --Yekezzez 9 nov 2005 16:12 (CET)

Ben ik niet ingelogd? oei. Ik ben aegron.

De link naar een artikel IMDb kwam eigenlijk voort uit het artikel MovieMeter, maar ik realiseerde mij later dat aangezien dat artikel (MovieMeter dus) niet bedoeld was als artikel hier, maar primair als draft om later op Wikipedia gezet te worden, dat die link moest verwijzen naar het Wikipedia-artikel, en niet naar een artikel hier. In hoeverre een artikel IMDb hier nodig is, zou dus eigenlijk nog onderwerp van discusie moeten zijn.
Alle artikelen op MMW moeten gaan over MovieMeter, dus een artikel IMDb zou uitsluitend moeten vertellen welke functie IMDb voor MovieMeter vervult (al mag daar natuurlijk best een algemene toelichting/definitie boven). Daar valt desgewenst best wat inhoud bij te verzinnen (criteria voor toevoegbaarheid, spelling van namen en titels, etc. en in het algemeen hoe de problemen in IMDb's beleid zich voortplanten naar MM), maar heel makkelijk is dat denk ik ook weer niet. Echt heel cruciaal is dat ook weer niet, het wordt dan wel 'inhoud zoeken'. Misschien dat we ueberhaupt maar geen pagina over IMDb moeten maken?
Markeer dit soort beginnetjes in ieder geval even met {{Stub}}; zie ook MovieMeterWiki:Artikelen schrijven en andere artikelen onder MovieMeterWiki:Help (let ook even op MovieMeterWiki:Overlegpagina's over een goede opmaak van een discussie). En verder welkom op MovieMeterWiki natuurlijk; fijn om een nieuwe bijdrager erbij te hebben. - Queto Yurlunyur 9 nov 2005 20:00 (CET)
Zal ik dit een {{Stub}}-markering geven en in de lijst in het Gebruikersportaal opnemen, of kan dit beter verwijderd worden (inclusief de rode links ernaar), om er voorlopig niets mee te doen? (in de wetenschap dat verwijderde pagina's altijd weer teruggeplaatst kunnen worden) - Queto Yurlunyur 10 nov 2005 14:43 (CET)
Verwijder maar, de huidige informatie voegt weinig toe en ik weet zo snel geen juiste invulling voor dit artikel. --Yekezzez 10 nov 2005 15:23 (CET)