Overleg:Knock-out

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De huidige opzet van "Gespeelde knock-outs", een onderverdeling in "Personen / Personages, Films, Genres en Overig", oogt erg onoverzichtelijk. De suggestie van mijn kant is om deze te veranderen en onder te verdelen op jaartal (wel nog steeds op alfabetische volgorde). Tevens extra info over het start- en einddatum bij de looptijd geplaatst. Voorbeeld:

Knock-out # Looptijd Berichten Halve finale Finale Maker
2005 - 2006
Acteurs & Actrices 128 Start: 11-05-2005
Eind: 17-05-2005
Duur: 6d 9h 46m
1258 Robert De Niro - Al Pacino
Kevin Spacey - Jack Nicholson
Robert De Niro - Jack Nicholson Yekezzez


Knock-out # Looptijd Berichten Halve finale Finale Maker
2006 - 2007
Acteurs & Actrices 512 Start: 02-05-2006
Eind: 02-06-2006
Duur: 29d 17h 5m
5724 Al Pacino - James Stewart
Robert De Niro - Humphrey Bogart
Al Pacino - Robert De Niro Yekezzez


Daarnaast, continuerend op de onderste discussie, kan het woord "element" niet beter vervangen worden door "deelnemers" (omdat die films, acteurs, ... nu eenmaal deelnemen aan een KO) en het huidige "deelnemers" (diegenen die stemmen op de films, acteurs, ...) door "gebruikers"?Waarom schrijven we knock-out eigenlijk met hoofdletters? Het is toch een type filmgame en geen eigennaam? Ik voel denk ik meer voor "Een knock-out is een type filmgame waarbij..." i.p.v. het huidige "Een Knock-Out is een type filmgame waarbij...". De titel van deze pagina zou dan veranderen in Knock-out (hoe ingrijpend dat ook is met al die redirects). Ben je het daarmee eens? - Queto Yurlunyur 2 nov 2005 00:22 (CET)

Jawel, officieel schrijf je volgens mij 'knockout' aan elkaar --Yekezzez 2 nov 2005 00:38 (CET)
knock-out schrijf je officieel met een streepje ertussen, zowel volgens het Groene Boekje als volgens de Van Dale. Dustyfan 2 nov 2005 14:58 (CET)
Dan is dat duidelijk. In het engels schrijf je het overigens wel aan elkaar, maar ik vind het met een streepje beter. (Complimentje voor de Nederlandse taal ;-) ) Ik ga het verhuizen en aanpassen --Yekezzez 2 nov 2005 15:31 (CET)


Heb met name de eerste alinea iets herschreven, ik denk dat de kern en de doelstelling van het spel zo iets duidelijker naar voren komen (met name op het punt van een onderscheid tussen een element - dat waar je op kunt stemmen -, en een deelnemer - degene die een stem uitbrengt). Ik hoop dat je je hier in kan vinden.

Maar eh..

"Een ongeschreven regel is om nooit meer dan twee spellen tegelijkertijd te spelen." ?

Daar weet ik niets van. Volgens mij lopen er steeds meerdere knock-outs tegelijkertijd, en doet niemand er moeilijk over om in meerdere tegelijkertijd te stemmen. Ik zou ook niet weten waarom dat problematisch/ongepast zou moeten zijn.

Vind het verder een heel mooi artikel trouwens, met die kolom met alle duren van alle spellen en de winnaars op rij. Leuk stuk historie voor de MovieMeterWiki :) - Queto Yurlunyur 3 okt 2005 21:19 (CEST)

Ik voel me net Frans van Dusschoten met mijn voorzetjes ;)
Naar mijn weten zijn er nooit 3 tegelijk gespeeld (met strange movies als uitzondering - deze duurde ook twee maanden) en wordt er altijd netjes met een nieuwe gewacht tot een ander uitgespeeld is. Zo ook nu met de komedie-acteurs. Het heeft ook verder niets met problematisch of ongepast te maken. Het is, zoals al geschreven, gewoon een ongeschreven regel. Ik vind overigens vreemd de term element op personen toe te passen. --Yekezzez 4 okt 2005 00:57 (CEST)
De 'grote' knock-outs volgden elkaar op omdat men direct na afloop daarvan behoefte had aan een nieuwe; de kleinere knock-outs liepen daar rustig tussendoor; dat was niet alleen strange movies, maar ook James Bond, genres, Nederlandse films, etc. Dat kun je allemaal uitzonderingen gaan noemen, maar wat is er dan nog 'ongeschreven regel' aan? En zelfs als het maximum van twee voor het grootste deel van de tijd opgaat (ik heb ook niet alle data nagelopen), dan nog zou het geen ongeschreven regel zijn, omdat een regel het gevolg is van een (al of niet stilzwijgende) afspraak, en niet op een natuurlijke oorzaak-gevolgrelatie (dat ik de deur achter mij op slot doe als ik het huis verlaat, is ook geen ongeschreven regel, al doe ik dat nog zo consequent). - Queto Yurlunyur 4 okt 2005 22:41 (CEST)
Wat betreft 'element' trouwens; dat bedoelde ik als 'deel van een verzameling', maar die betekenis bestaat volgens Van Dale alleen in wiskundige zin. Nu wil ik een filmgame wel wiskundig benaderen, maar voor sommige mensen leidt dit wellicht tot een onjuiste associatie, en verwart het eerder dan het verduidelijkt. Maar wat is het alternatief? 'Deelnemer' vind ik zoals gezegd onpraktisch, omdat dat in principe de mensen die stemmen zijn. Vind het daarnaast ook niet goed passen bij niet-levende objecten als films, denk ik.
(en kunnen we trouwens die subtitel bij Dr. Strangelove niet beter weglaten? Het is wel correct, maar het staat nogal onoverzichtelijk, zeker op lage resoluties) - Queto Yurlunyur 14 okt 2005 12:58 (CEST)
Ik laat 'element' voorlopig zo staan. Ik kan me nu ook geen term bedenken die de lading volledig en juist dekt.
Wat betreft Dr. Strangelove: dat kan zeker. Mocht jij je afvragen waarom de tabellen gesplitst zijn: dat heeft met de kleuren die elke rij wisselen te maken. Het toevoegen van een nieuwe Knock Out wordt dan een stuk eenvoudiger. --Yekezzez 14 okt 2005 18:11 (CEST)