Overleg:Hoofdpagina

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik heb zitten zoeken naar en manier om het MM-logo weer terug te zetten waar die hoort. Niet dat die zonnebloem niet mooi is, maar het heeft zo weinig met moviemeter te maken. Tot nu toe niet gevonden. Jij, Q? Dustyfan 30 dec 2005 14:45 (CET)

Jordy moet ergens het pad invullen bij een variable; kunnen wij niet bij volgens mij. Als alternatief zou hij het volledige linkermenu kunnen 'ontkoppelen', in welk geval het linkermenu helemaal zelf kunnen maken/bewerken. Dat heeft op korte termijn niet zoveel voordeel, maar op lange termijn kunnen we dan zelf dingen aanpassen zonder dat steeds aan Jordy te hoeven vragen. Maar ook dat ontkoppelen moet ergens in de bronbestanden; ik heb daar op MetaWiki wel ergens wat over gelezen meen ik - Queto Yurlunyur 30 dec 2005 17:13 (CET)

Links op de voorpagina

Het lijkt me prettig als er een linkje naar de bioscoopagenda op de voorpagina staat. Dustyfan 2 nov 2005 21:31 (CET)

Die hoort er inderdaad zeker te staan (pagina bestond nog niet toen ik de hoofdpagina opstelde denk ik); je mag dat soort links ook rustig zelf toevoegen hoor, als er eenmaal een beetje artikel aan vast zit (videotheekreleases bijvoorbeeld is nog wat te veel stub) - Queto Yurlunyur 4 nov 2005 02:04 (CET)

Serverklok

Klopt de tijd eigenlijk wel. Kan iemand dat controleren of er iets aan doen ? - FisherKing

Als je ingelogd bent, kun je onder Voorkeuren naar Time Zone gaan, en daar een verschil met de servertijd invullen. Vul daar dus 02:00 in, dan worden alle tijden weer gewoon in CET gegeven. -- Queto Yurlunyur
noot: 01:00 inmiddels, want we zitten weer in wintertijd. - Queto Yurlunyur 4 nov 2005 02:04 (CET)

Contact

Een kopje contact op de hoofdpagina vind ik ook wel erg nuttig.

De crew op een rijtje en daarachter 'stuur pm' en bij Jordy en mij e-mail adressen.

etc.

- Kapp

Ik heb de e-mailadressen van jou en Jordy nu bovenaan de hoofdpagina gezet; zo is het snel te zien voor een bezoeker. Een knop 'contact' valt misschien wat te weinig op, inderdaad. Bovendien heeft de bezoeker sowieso al een klik achter de rug om van MM op MMW te komen, dan moet het daarna niet teveel zoeken meer worden. Wat vind je er zo van? - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 18:55 (CEST)
Ik vind het netjes zo. - Jordy
edit: ik zou er ook bij graag willen hebben dat men voor "commerciële vragen" bij mij terecht kan, weet alleen niet precies in welke woorden, omdat kapp juist weer het contact doet wat betreft prijsvragen enzo - Jordy
Vragen over adverteren op de site bedoel je? Of iets breders dan dat? - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 22:18 (CEST)

Engelstalige pagina

Ik mis nog een linkje 'English visitors'. Daarna volgt een pagina met een brief summary over wat MovieMeter is en contactmogelijkheden. - Kapp

Aangezien MovieMeter een volledig Nederlandstalige site is, zie ik niet in wat mensen die geen Nederlands spreken hier te zoeken hebben. - Queto Yurlunyur 15 okt 2005 15:21 (CEST)

Gedragsregels

Ik mis nog een onderdeel 'spelregels':

Dit is bijvoorbeeld de tekst die verschijnt als je je eerste bericht gaat plaatsen:

"Je staat op het punt je eerste bericht op de site te plaatsen. Nog eenmaal de volgende regels:

  • GEEN MSN/SMS/TMF/BrEeZaAh-TAAL. We zitten op deze site niet te wachten op teksten als "egt cool" en "w8 ff".
  • GEEN SPOILERS. Verpest geen belangrijke gebeurtenissen voor mensen die een bepaalde film nog niet gezien hebben. Lees de Wiki voor informatie over het plaatsen van spoilertags.
  • GEEN ONZINNIGE BERICHTEN. Alleen een bericht plaatsen als je écht iets te melden hebt. Aan berichten als "mee eens" of "Goede film, 4 sterren" hebben we niets.

Bij overtreding van één van deze regels zullen je berichten verwijderd worden, en wordt je account geblokkeerd."

Een kopje spelregels op de hoofdpagina lijkt me wel handig. -Kapp

Onder moderator staat al wel een en ander over dat soort regels, maar dat is inderdaad niet de plaats waar men dat soort informatie zoekt. Ik wou sowieso nog iets over netiquette schrijven ('spelregels' zoals jij het noemt), waarvoor bericht me dan het meest logische artikel lijkt. Als het veel tekst wordt eventueel een apart artikel met vanaf bericht daar een link naartoe. Weet niet hoeveel je erover denkt te schrijven? Zo'n kort, dwingend tekstje als bij het schrijven van een eerste bericht verschijnt lijkt me niet helemaal de formulering die we op een wiki nodig hebben. - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 16:38 (CEST)
De formulering kan zeker beter gekozen worden voor Wiki, dat ben ik met je eens.
Maar een kopje 'spelregels' vind ik wel een goede optie. Dit is nog net iets breder dan netiquette, want breezer/sms/chattaal valt niet onder netiquette denk ik.
Er komt geen lange tekst te staan. Misschien een dubbel item netiquette/spelregels?!
Kapp 11 okt 2005 17:21
Netiquette omvat juist goed taalgebruik, het zijn eerder de spoilers die er eigenlijk niet onder vallen. 'Spelregels' vind ik een wat ongelukkige term; we hebben het hier ten slotte niet over klaverjassen. Misschien gewoon 'regels'? (netiquette vind ik ook maar een lelijk woord eigenlijk). - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 18:55 (CEST)

Geschiedenis op de voorpagina

Die geschiedenis hoeft toch niet op de hoofdpagina? Dat lijkt me dan weer een prima onderwerp voor een apart (uitgebreider) artikel. Op de hoofdpagina kan dan onder het eerste algemene stukje een soort van inhoudsopgave komen met een uitsplitsing per categorieren (over de site, over users, toevoeghulp, etc...), of iets in die trant. Moeten er natuurlijk wel eerst meer artikelen zijn, anders valt er niet veel te indexeren. -- Queto Yurlunyur

Lijkt mij ook. - Yekezzez