Overleg:Crew

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Leden van de Crew

Een operator op het MovieMeter-chatkanaal is niet per definitie lid van de crew op MovieMeter. --Yekezzez 10 nov 2005 16:22 (CET)

Inderdaad. Dit zijn twee heel verschillende zaken. Een operator op de chat is geen crew-lid van MovieMeter. Ik denk dat de verwarring is ontstaan doordat FisherKing en ik zowel operator als crew-lid zijn, echter, deze twee klussen hebben niks met elkaar van doen. Dustyfan 10 nov 2005 16:33 (CET)

Wat voegt die laatste wijziging eigenlijk toe en wat betekent 'dagelijkse gang van zaken' en wat verschilt dat met moderator en waarom kan dat niet bij de gebruikersomschrijving zelf etc. etc. --Yekezzez 11 okt 2005 00:26 (CEST)

Ik ben eindverantwoordelijke voor de inhoud van de site en de dagelijkse gang van zaken op de site. Als er 'calamiteiten' zijn ben ik degene die daarop aangesproken kan worden. Voor de crew en voor de gebruikers ben ik aanspreekpunt bij lastige kwesties. Dit hoort meteen duidelijk te zijn dus vandaar ook in het overzicht. -Kapp

Ik mis de contactmogelijkheid (link) om een pm te sturen naar de crew. Tevens mis ik de e-mail adressen van Jordy en mij. Dat is wel handig voor filmmaatschappijen en andere zakelijke contacten. Hoe kan ik dat het makkelijkst toevoegen? -Kapp

Het artikel moet sowieso uitgebreid worden, maar is dit lijkt mij wel iets --Yekezzez 11 okt 2005 11:44 (CEST)
De vraag is sowieso even wat we met de pagina's-per-persoon aanwillen (Jordy, kappeuter, kos, etc.); als we die aanhouden, kunnen links naar MM-account (en pm-mogelijkheid), e-mailadres en dergelijke beter allemaal onder die pagina's geplaatst worden. Hier staat het de opsomming nogal in de weg, en haalt het het overzicht uit deze pagina. Omgekeerd zou je ook alle persoonlijke pagina's kunnen afschaffen en alle informatie over de crew hier neergooien, maar dan moet dat wel wat handiger opgezet worden. Sowieso - dus in beide gevallen - moet dit artikel nog erg uitgebreid worden inderdaad. Naast de vermelding wie de crewleden zijn dacht ik onder andere aan een uitleg over de geschiedenis van de crew (de geleidelijke uitbreiding ervan, vroegere crewleden, etc.), en een en ander over de terminologie ('crewlid' versus 'moderator', de - strikt genomen onjuiste - term 'toevoegmod', etc). Maar ik wil nog erg veel pagina's schrijven/uitbreiden, en dit is niet direct een prioriteit.
Kappeuter maakt verder een valide punt: hoe maak je buitenstaanders - en dan met name zakelijke contacten - snel duidelijk wie een contactpersoon is als ze MovieMeter - en niet MovieMeterWiki - zien? Vroeger klikten ze dan snel op de knop FAQ en dan stond bovenaan wel een rijtje namen met wat informatie, maar nu komen ze op een hele wiki uit met tal van artikelen. Crew staat wel in het hoofdmenu, maar niet zo opvallend. Wellicht het e-mailadres [email protected] wat meer propageren - of leidt dat alleen maar naar Jordy (terwijl kapp de zakelijke contacten onderhoudt)? Anders wellicht een knop 'contact' nog onder de bestaande tabel, die leidt naar een lijst van 'voor vragen over ... neem contact op met (persoon)'? -- Queto Yurlunyur 11 okt 2005 16:28 (CEST)


- Een contact knop onder de tabel valt wellicht niet genoeg op. Of kan dat in een afwijkende kleur of vorm? Er zijn 2 e-mailadressen die beide belangrijk zijn. Voor vragen over etc. dat vind ik wel handig ja. - Al die afzonderlijke crewpagina's vind ik inderdaad niet zo handig, omdat de tekst op elke pagina vrij summier is. Dat kan ook allemaal in een opsomming op 1 pagina. Dat is veel overzichtelijker. Dan kan er achter elk crewlid ook tussen haakjes 'stuur privebericht'. Als iemand een crewlid wil benaderen is dat op die manier snel gedaan. -KAPP 11 okt 2005 17:15

Zolang dit alle tekst is die op de afzonderlijke pagina's staat, zijn ze inderdaad van weinig nut - maar ik zou zelf ook niet goed weten wat daar precies van gemaakt zou kunnen worden. Nu staan er her en der wat links naar die pagina's als een persoon genoemd wordt, maar als er op die pagina niets relevants staat, heeft een bezoeker daar ook niet veel aan. Weet niet of Yekezzez (die de pagina's oorspronkelijk aangemaakt had) er nog wat bijzonders mee voor ogen had? Anders haal ik ze wel weg. - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 21:24 (CEST)
Het waren (na pindakaas) de eerste artikels die ik aanmaakte en het klopt dat de informatie die er staat vrij summier is. Het idee was dat deze nog wel uitgebreid zouden worden c.q. persoonlijker. In ieder geval niet in de huidige vorm en niet alleen voor de crew, maar voor alle gebruikers die zich geroepen voelen iets over zichzelf of een ander te schrijven. De informatie die nu op de afzonderlijke pagina's staat kan uiteraard ook op de 'crew' pagina. Graag zelfs. Ik vind het nu een lelijk artikel (Crew), maar ik zou niet weten waarom de informatie/artikels over de diverse gebruikers (en daar reken ik ook de mannen/vrouw van de crew onder) geen bestaansrecht zouden mogen hebben. Je kunt natuurlijk onderscheid maken tussen bv Queto als crew en Queto als gebruiker en een stukje 'neo' (neo en de matrix, Nicolas Cage, bijhouder van tv(?)-data etc.) geschiedenis zou ik ook graag lezen. Zolang er echter geen persoonlijke informatie op staat kan het natuurlijk verwijderd worden en direct doorgelinkt gaan worden naar de crew pagina, maar nogmaals: niet alle gebruikerspagina's moeten weg in mijn ogen. Mischien dat ik ook ooit iets leuk over mijzelf ga vertellen. --Yekezzez 11 okt 2005 22:38 (CEST)
Vanuit de doelstellingen van MovieMeterWiki is er geen enkel bezwaar tegen artikelen over MM-gebruikers (crewlid of niet), maar dan moet er natuurlijk wel wat zinnigs op die pagina te melden zijn boven (naam) is een gebruiker op MovieMeter. Ik heb er zelf geen behoefte aan om persoonlijke informatie over mijzelf op MMW te hebben staan (heb überhaupt m'n profiel nooit ingevuld), en ik kan mij goed voorstellen dat veel andere gebruikers er ook zo over denken. Daarom lijkt het mij ook geen goed idee om ongevraagd persoonlijke informatie over anderen hier neer te gaan zetten.
Mocht er nog eens een MM'er hier komen die een en ander over zichzelf gaat vertellen, dan kan dat natuurlijk altijd (al moet dat dan wel objectief en in derde persoon, niet de meest praktische uitgangspunten), maar vooralsnog zie ik dat niet gebeuren (bovendien zijn er natuurlijk altijd de gebruikerspagina's - die jij en ik doorgelinkt hebben naar 'echte' artikelen - waar iemand zijn ik ben (naam) en ik houd van films-achtige verhalen neer kan gooien).
Enige probleem dat ik zie bij verwijdering van de pagina's over gebruikers is dat we dan ook alle links daarnaartoe moeten verwijderen, wat wel een afname van informatie is. Nu kun je een opmerking gebruiken als dit was naar een idee van kappeuter, met een mooi linkje om duidelijk te maken dat je het dan over dezelfde persoon hebt die 'verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken op de site'. Dat soort verwijzingen zijn op die manier wel een snelle who's-who voor nieuwkomers. Maar als dat tegelijkertijd alleen maar leidt naar zo'n summier artikeltje, dan schiet dat ook weer niet echt op.
En dan kun je wel gaan beschrijven wie kappeuter is, zoals dat volgens jou dan zou kunnen over de Matrixgekte van neo, maar moet je dan ook maar artikelen gaan schrijven over de staking van RWLinda, de binnenkomst van stinissen (en andere totaal niet daartoe doende zaken) :), het FisherKing-Onderhond conflict en de re-editdiscussie rond Het Beest? Stuk voor stuk fenomenen op MM natuurlijk, maar met beschrijvingen over personen kom je al snel in grijs gebied. - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 23:45 (CEST)