Geschiedenis van MovieMeter

Uit MovieMeterWiki
(Doorverwezen vanaf Geschiedenis)
Ga naar: navigatie, zoeken

De geschiedenis van MovieMeter omvat inmiddels meer dan vijf jaar aan aanpassingen, uitbreidingen en restylings. De site begon als Jordy's Movie Meter waar Jordy na een bioscoopbezoek voor vrienden een overzicht gaf van wat hij van de film vond. De naam van de site was een verwijzing naar Mioch's Movie Meter, een rating-systeem dat René Mioch altijd in zijn programma's had. Het werd een soort running gag van Jordy om na na elk biosbezoekje "Deze film krijgt x sterren op Jordy's Movie Meter" te zeggen. Door groeiende kritiek op zijn mening, en na vragen of er door anderen ook niet eens wat neergezet kon worden, begon het idee te groeien om de site uit te breiden. Op een paar saaie dagen tijdens een stage in september 2000 zijn wat simpele stem- en reageerfunctionaliteiten gebouwd, is de naam veranderd, en is de site wat gebruiksvriendelijker gemaakt, waarmee MovieMeter geboren was. De eerste maanden was de site bereikbaar via de url http://moviemeter.cjb.net, in december werd de domeinnaam http://www.moviemeter.nl geregistreerd.

De oorspronkelijke lay-out

MMgesch1.jpg

De eerste versie van de site (onder de afwijkende spelling movie*meter) gebruikte een opvallend ander kleurenpalet dan latere versies van de site, met een volledig grijze achtergrond waarop de diverse pagina's getoond werden (dit screenshot toont helaas alleen de achtergrond). Hiernaast heeft de site nog een tijd een wisselende film in de header gehad. Hoewel er reeds voor iedereen de mogelijkheid was om berichten te plaatsen en te stemmen, stond Jordy's mening op elke pagina bij de filmgegevens, direct onder de plotomschrijving.

De tweede lay-out

MMgesch2.jpg

Reeds twee maanden later, in november 2000, vond de eerste restyling plaats, waarbij veel van de elementen die lange tijd typerend zouden zijn voor MovieMeter werden geïntroduceerd, zoals een opdeling in een linker- en een rechtermenu, het gebruik van geelgetinte achtergronden en blauwe sterren, en de spelling Movie Meter (met spatie). Rond deze tijd richt de site zich nog bijna uitsluitend op nieuwe films die net in de bioscoop zijn, waarop zowel Jordy (die bijna alle films op de site zelf had gezien) als gebruikers hun mening konden geven.

De derde lay-out

MMgesch3.jpg

De vierde lay-out

MMgesch4.jpg

Sinds mei 2002. Deze lay-out, met het kenmerkende filmblik, was een ontwerp van kappeuter.

De vijfde lay-out

MMgesch5.jpg

Sinds augustus 2003.

De zesde lay-out

MMgesch6.jpg

Sinds mei 2005.

De zevende lay-out

MMgesch7.jpg

Sinds april 2007.


De achtste lay-out

MMgesch8.jpg

Sinds januari 2014.