Filmpagina

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Een typische filmpagina

Een filmpagina is een pagina gewijd aan een specifieke film, met als titel de primaire titel van de film. De meer dan 30.000 filmpagina's op MovieMeter vormen het hart van de site. Op de eerste van zes tabbladen, getiteld 'Info', zijn enkele algemene gegevens te zien van de film, zoals het land van herkomst, het genre, de speelduur, de regisseur, voornaamste acteurs en een korte plotomschrijving. Rechts in beeld staat de poster van de film, met daaronder het aantal stemmen en het gemiddelde sterrenaantal. In het drop-downmenu daaronder kan een gebruiker ook zelf stemmen op de film.

Onder deze algemene informatie volgen dan alle berichten bij de film. Hier kunnen gebruikers hun mening uiteenzetten, met elkaar in discussie gaan, of andere opmerkingen over de film in kwestie maken. Berichten en discussies die niet specifiek betrekking hebben op een film kunnen geplaatst worden op het forum in plaats van op een filmpagina.

Het tweede tabblad, 'Stemmen', leidt naar het stemoverzicht van de film, terwijl het derde tabblad, 'Statistieken', diverse informatie vermeldt, zoals de toevoeger, bioscoop-, video- en tv-data uit het verleden en een overzicht van alle "Mijn Films"-lijsten waar de film in voorkomt. Het vierde tabblad biedt de mogelijkheid om een nieuw bericht te plaatsen, en het vijfde tabblad is om de al geplaatste berichten te doorzoeken. Dit zoeken kan zowel op gebruikersnaam als op een woord in het bericht.

Het zesde en laatste tabblad biedt ten slotte de mogelijkheid om de onder 'Info' vermelde gegevens te corrigeren, voor het geval dat je meent dat de huidige gegevens onjuist zijn. Let daarbij wel op de richtlijnen voor het invullen van deze gegevens, zoals die voor het toevoegen zijn opgesteld.