Corrigeren

Uit MovieMeterWiki
(Doorverwezen vanaf Correctie)
Ga naar: navigatie, zoeken

Corrigeren is het aanpassen van de gegevens over film op een filmpagina. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers. Op het 'corrigeer'-tabblad van elke willekeurige filmpagina is een formulier te vinden, waarin de onjuiste gegevens kunnen worden verbeterd. Geef in het commentaarveld onderaan het formulier aan wat je verbeterd hebt, en je motivatie daarbij, met bronvermelding indien van toepassing. Let daarbij op de richtlijnen zoals opgesteld voor het toevoegen.

Nadat je je correctie verstuurd hebt, belandt deze in een wachtrij, waarna een crewlid je correctie in overweging zal nemen. Pas na zijn goedkeuring verschijnt de gewijzigde filminformatie op de site. Van zowel goedkeuring als afkeuring wordt je per privébericht op de hoogte gebracht. In het geval van afkeuring is de door jou ingestuurde informatie (plotomschrijving, poster) niet meer op de site aanwezig (er is geen pagina met afkeuringen zoals bij toevoegingen); als je daar waarde aan hecht, moet je deze informatie dus zelf op je eigen pc bewaren.

Corrigeren heeft uitsluitend betrekking op de filmgegevens op een filmpagina; bioscoop-, videotheek- en televisiedata vallen hier niet onder. Als die gegevens volgens jou fout zijn, kan je dat dus niet via de corrigeerfunctie doorgeven (dit is een gangbare misvatting). Stuur in plaats daarvan een privébericht naar stinissen, het hiervoor verantwoordelijk crewlid. Voor correcties ten aanzien van de links naar MusicMeter , BoekMeter en Gamesmeter kun je een privébericht sturen naar neo.


Stub.gif Dit artikel moet nog herschreven of uitgebreid worden.

Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om te helpen van MovieMeterWiki een completer project te maken.