Toevoegen

Uit MovieMeterWiki
Versie door Jawaddedadde (Overleg | bijdragen) op 20 dec 2013 om 10:00

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Toevoegen is het aanmaken van een nieuwe filmpagina. Deze functionaliteit is uitsluitend beschikbaar voor gebruikers, en uiteraard alleen bruikbaar voor films die nog niet op MovieMeter staan. Praktisch alle bekende films staan er inmiddels wel op, dus kijk voor je een film wilt toevoegen eerst eens goed of deze echt nog niet in onze database staat: zoek bijvoorbeeld ook eens op een kleiner deel van de titel, zoek de precieze spelling van de titel eens na op IMDb, of zoek op regisseur. Verzeker jezelf er bovendien van dat de film die je wilt toevoegen wel aan MovieMeter's criteria voor toevoegbaarheid voldoet; niet alles wat op IMDb staat is ook volgens onze definities een film.

Op de toevoegpagina zie je een tabel waar je de informatie van de film in kunt voeren. Regisseur, acteurs, speelduur, enzovoorts. Haal deze informatie zoveel mogelijk van IMDb, tenzij het daar aanwijsbaar onjuist is. Indien je een andere informatiebron gebruikt dan IMDb, geef dan ook een link mee naar de desbetreffende site. Let er bovendien op dat je, als de titel van de film met een lidwoord begint, deze achter de titel zet, bijvoorbeeld "Beautiful Mind, A". Op IMDb kun je meestal ook een goede omschrijving van de plot vinden, die je kunt vertalen. Daarnaast moet je ook nog een poster van de film meesturen, in de vorm van een 300 pixels brede JPEG. Dit kan een oorspronkelijke filmposter zijn, de hoes van een video, of eventueel een scenefoto. De links onderaan deze pagina verwijzen naar gedetailleerdere informatie over de richtlijnen voor het invullen van de verschillende velden die je tegenkomt.

Als er van een film die nog in productie is nog geen postermateriaal beschikbaar is, vragen wij je te wachten met toevoegen totdat dergelijk materiaal wel beschikbaar komt. Tegen die tijd is doorgaans ook meer bekend over de andere gegevens die je bij het toevoegen moet invoeren, zoals de acteurs, de plotomschrijving en de speelduur.

Om het werk van de crew te vergemakkelijken, is een link naar de bron van de synopsis en poster gewenst. Vooral bij minder bekende releases kan een toevoeging weer worden teruggestuurd, indien bronnen ontbreken.

Nadat je de toevoeging verstuurd hebt, belandt deze in de wachtrij. Daar zal eerst één van de crewleden de toevoeging doorkijken en controleren op fouten, voordat de nieuwe filmpagina op de site verschijnt. Mocht er iets niet in orde zijn met de toevoeging, zal deze naar de pagina met foute toevoegingen verplaatst worden. Deze is hier te vinden. Je krijgt dan een privébericht waarin dit gemeld wordt, en je kunt je toevoeging daar vervolgens verbeteren. Hierna gaat de toevoeging opnieuw naar de wachtrij ter beoordeling.

Richtlijnen bij het toevoegen

Bij het toevoegen moet je de volgende gegevens van een film invoeren:

Zie verder ook de criteria voor toevoegbaarheid; niet alles wat op IMDb staat mag ook op MovieMeter worden toegevoegd.

Na het doorlezen van al deze richtlijnen zul je wellicht concluderen dat de gegevens op sommige filmpagina's hier niet aan voldoen. Dit is met name het geval bij plotomschrijvingen en posters, door de veel minder strenge richtlijnen die hiervoor in het verleden zijn gehanteerd. De crewleden doen er alles aan om dit te verbeteren en alle pagina's aan de richtlijnen te laten voldoen, maar door het enorme aantal films op de site is dit een langdurig proces. Als je ziet dat ergens niet aan de richtlijnen wordt voldaan, kun je ons helpen door de bewuste gegevens te corrigeren.