QuizBot

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De QuizBot is een mIRC-script dat dient ter vervanging van een quizmaster. De vragen worden automatisch gesteld uit een eigen database en de eerste met een correct antwoord krijgt een punt toebedeeld. De stand wordt door de QuizBot. Bij voldoende belangstelling voor een quiz, en FisherKing of Dustyfan is aanwezig, dan kan er een Quiz gestart worden.

Op elke zondagavond draait er om 21:00 een Quiz met 100 vragen.

Bij voldoende belangstelling van quizzers die nog niet zo veel ervaring met quizzen hebben en graag een makkelijkere quiz doen, bestaat de mogelijkheid om een QuizLight te draaien. Deze zal dan draaien op zondagavond om 20.00 uur.

Iedereen kan ook zelf vragen maken voor de quiz. Gelieve dan wel op deze manier de vragen en antwoorden vast te leggen in een .txt bestand:

vraag*antwoord

Dus zonder spaties voor en na de *, zonder vraagteken en zonder punt achter het antwoord. Het is ook mogelijk meerdere juiste antwoorden op te geven bij dezelfde vraag na een extra asterisk. Dit is nuttig voor bijvoorbeeld alternatieve spellingen en vertaalde titels Bijvoorbeeld:

Wat was de derde lange speelfilm van Lukas Moodysson*Lilya 4-Ever
In welke film speelt Toshirô Mifune de rol van Kikuchiyo*Shichinin no Samurai*Seven Samurai

Vragen waarbij in het antwoord letters met accenten of speciale tekens voorkomen, krijgen twee antwoorden. Bijvoorbeeld:

Van welke film is de alternatieve titel Show Me Love*Fucking Åmål*Fucking Amal

Bijdragen aan de Quizbot kunnen opgestuurd worden naar:

FisherKing: [email protected]
Dustyfan: [email protected]


Stub.gif Dit artikel moet nog herschreven of uitgebreid worden.

Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om te helpen van MovieMeterWiki een completer project te maken.