Overleg:MovieMeter-chatkanaal

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De grapjas met ip 82.169.30.108 die hier de pagina verkloot heeft, is geen MM-lid, en kan dus gerust geband worden van deze wiki, lijkt me. Dustyfan 10 nov 2005 17:51 (CET)

Kan wel een dynamisch IP zijn; dan heeft IP-bannen niet zoveel nut. Als ik hetzelfde IP-adres twee keer vandalisme zie plegen ban ik hem wel. - Queto Yurlunyur 10 nov 2005 19:17 (CET)

Vervult Sydney deze functie nog steeds eigenlijk? Dat staat zo vermeld in de uit de FAQ gekopieerde pagina bij FisherKing (waar deze 'collega'-informatie eigenlijk niet hoeft te staan), maar daar staat Onderhond ook niet bij, dus dat zal wel flink verouderde informatie zijn. Wat is de huidige stand van zaken? -- Queto Yurlunyur


Weet iemand welke afbeeldingen bij de tutorial hoorde en kunnen die plaatjes ook MovieMeter gezet worden? -- Yekezzez


Heb de plaatjes al vrij lang niet meer gezien. Wellicht dat Vyvre ze nog ergens heeft of opnieuw kan maken, maar ik weet ook niet of deze tutorial ueberhaupt nog wel van toepassing is op de huidige versie van mIRC; we zijn inmiddels ruim 2,5 jaar verder natuurlijk (ik gebruik zelf geen mIRC dus kan dat niet controleren). De tutorial noemde ik vooral voor het 'historisch perspectief', niet zozeer voor de directe waarde ervan.

Zonder de afbeeldingen is het denk ik van weinig waarde om de tekst uit de tutorial hier in het artikel te hebben staan. Als de afbeeldingen nog te vinden of opnieuw te maken zijn, heeft het zeker wel een plaats in de Wiki, maar dan in een apart artikel (met de link naar het forum veranderd in een directe link naar het artikel), lijkt me - Queto Yurlunyur 13 sep 2005 21:46 (CEST)

Aangezien in de tussentijd de ontbrekende afbeeldingen nog steeds niet gevonden/vervangen zijn, heb ik besloten om de hele tutorial maar te verwijderen. Zonder die afbeeldingen was het toch slecht te lezen, en stond het eigenlijk alleen maar in de weg voor een goede herschrijving van het artikel. Mocht iemand de afbeeldingen alsnog vinden of opnieuw aanmaken, kunnen we de tekst altijd nog terugplaatsen (is uit de history hier te halen of vanaf MM) - Queto Yurlunyur 30 okt 2005 01:51 (CEST)
Ik wil wel een poging wagen om nieuwe afbeeldingen te maken en de uitleg opnieuw hier neer te zetten. Dit is namelijk één van de dingen waar (op de chat) het meest naar gevraagd wordt door nieuwe gebruikers. Niks is fijner dan in die gevallen naar een goede uitleg te kunnen verwijzen.

Dustyfan 4 nov 2005 19:29 (CET)

Ga je gang; dat zou zeker waardevol zijn (kan alleen beter op een aparte pagina denk ik(?)) - Queto Yurlunyur 4 nov 2005 20:15 (CET)
Ok, de tekst is nu klaar en ik was inderdaad van plan om die op een aparte pagina te zetten. Daarna ga ik puzzelen op de uitdaging om de plaatjes erbij te zetten die ik net gemaakt heb. Daarna wil ik de uitleg nog uitbreiden met zaken als het registreren van nicks en auto-join, en dergelijken. Dustyfan 4 nov 2005 20:40 (CET)
Registratie van nicks is eigenlijk niets specifieks voor mIRC toch? Kan dan wellicht beter bij chat, al is het aan de andere kant ook weer handig om alle informatie bij elkaar te hebben (zeker zo lang er toch geen tutorials over andere programma's zijn) - Queto Yurlunyur 5 nov 2005 00:12 (CET)
Inderdaad is nickregistratie niet mirc-specifiek, maar een irc.quicknet dingetje. Maar aangezien we, zoals je terecht opmerkt, nog geen andere chatprogramma's beschrijven, lijkt het me beter om dit hier bij te zetten, anders raakt de info te versnipperd. Bovendien zullen degenen die de mirc-uitleg gebruiken, de uitleg over nickregistratie op deze plek zoeken.
Zelf gebruik ik tegenwoordig Chatzilla, maar dat is nog geen officiele versie en het heeft nog veel bugs. Daarom zou ik het nu nog niemand aanraden het te gebruiken. Zodra daar wel een goede versie van is, wil ik me wel gaan buigen over een CZ-uitleg. Maar dat is toekomstmuziek... ;)