Overleg:Genre-aanduiding

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Over het algemeen is het aan te raden de genres van imdb over te nemen. Ik vind hun genre classificatiesysteem goed, op een enkele uitzondering na. Voor roadmovies moeten gebruikers dan wel even opletten, maar ik vind de genre-aanduiding van imdb normaliter wel een graadmeter. Voor Nederlandse films wordt er nog wel eens geblunderd. Nou ja, ik zou dus de tekst wat minder vrijblijvend schrijven. 'je kunt ook een andere filmdatabase raadplegen'. Kan wel natuurlijk, maar over het algemeen is imdb erg handig om genres te bepalen. Als je de film zelf gezien hebt is kijken op imdb vaak de bevestiging van je eigen keuze.

Dat is niet mijn ervaring, maar vind genre-aanduidingen doorgaans niet relevant genoeg om moeilijk over te gaan doen. Als je films toevoegt die je zelf niet gezien heb is IMDb vaak de meest makkelijke bron voor genre-informatie, dus ik neem aan dat de meeste mensen die toch wel gebruiken, maar als ze even wat verder kijken kan dat geen kwaad toch? Dat is in elk geval geen achteruitgang. -- Queto Yurlunyur 11 okt 2005 16:40 (CEST)

In de praktijk: de meeste films die gebruikers toevoegen zijn films die de gebruikers nog niet gezien hebben. Films die nog moeten uitkomen of films van veeltoevoegers die uit databases zijn opgespoord. Dan lijkt het me wel helder en makkelijk om in principe van imdb uit te gaan. Superstreng hoeven we hier niet over te doen. Dat ben ik met je eens. Maar wellicht kan er iets veranderd worden in de formulering; ik lees het nu teveel als 'doe maar wat je leuk vindt'. Kapp 11 okt 2005 17:24

Maar je wou toch niet serieus gaan controleren of de genre-informatie bij toevoegingen overeen komt met IMDb? De informatie is ontzettend subjectief, en op IMDb heerst ook een groot 'doe maar wat je leuk vindt'-gevoel. Dan is genre-informatie uit IMDb toch net zo goed als genre-informatie uit een willekeurige andere database? Wat is er mis mee als toevoegers wat verder zouden kijken dan de eerste de beste bron? Ik begrijp je punt niet. - Queto Yurlunyur 11 okt 2005 19:01 (CEST)