Overleg:Criteria voor toevoegbaarheid

Uit MovieMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lees ook: Overleg:Toevoegen. Inderdaad onhandig dat het verspreid staat, 't is per ongeluk zo gelopen. Komen we wel uit ;-) Dustyfan 27 feb 2007 13:49 (CET)


Ad de wijziging van Cornelis: het idee is om elk artikel wel te laten beginnen met een nette volzin, waarin de titel een keer een bold terugkomt, bij voorkeur met een definitie (uitzonderingen daargelaten). Je kunt niet zomaar met de deur in huis vallen met "Het gaat hierbij om..."; vind ik persoonlijk erg lelijk in ieder geval. Er moet eigenlijk nog eens een artikel komen met een gestandaardiseerde opbouw voor artikelen, ook om de wiki wat meer een geheel te maken; daar kunnen dit soort dingen dan ook in. (maar verder ben ik wel blij dat iemand de moeite neemt om al die artikelen eens door te lezen en de fouten eruit te halen :) ) - Queto Yurlunyur 22 apr 2006 04:05 (CEST)

Dat is leuk en aardig, maar nu is de eerste zin een uitleg van de titel van het onderwerp. Dat kan toch helderder? Iets van 'Bij de criteria voor toevoegbaarheid gaat het om de toevoegbaarheid van de film....&c". Cornelis 22 apr 2006 10:08 (CEST) (sorry voor al die wijzigingen, weet niet goed hoe zo'n overlegpagina werkt).
Iets anders, ik ben niet zo kapot van het woord 'toevoegbaarheid'. In feite gaat het over criteria voor acceptatie van een film, toch? Cornelis 22 apr 2006 10:08 (CEST)
How about "toevoegcriteria"? Cornelis 24 apr 2006 02:34 (CEST)
Weet niet, die term komt op mij juist wat ambigueuzer over; ik denk dat als ik zo'n link zag staan (op bv. de hoofdpagina) ik niet direct zou begrijpen om wat voor criteria het dan zou gaan. Sowieso is dit de laatste link in de opsomming onder Toevoegen, waarbij de criteria voor de toevoegbaarheid van films zich moeten onderscheiden van al die andere artikelen over toevoegen, die ook allemaal eisen en criteria bevatten. Aan de andere kant geef ik wel toe dat 'toevoegbaarheid' een erg gekunsteld woord is, dat ook niet helemaal lekker leest (en wellicht ook niet voor iedereen direct even duidelijk is). De oorspronkelijke FAQ had het volgens mij gewoon over "Welke films kunnen er toegevoegd worden?", maar dat soort vragen lijkt me hier niet zo geschikt (maar dat was dan ook een FAQ en geen wiki). Ik sta open voor goede suggesties. - Queto Yurlunyur 24 apr 2006 16:51 (CEST)