You are looking at the HTML representation of the XML format.
HTML is good for debugging, but is unsuitable for application use.
Specify the format parameter to change the output format.
To see the non HTML representation of the XML format, set format=xml.
See the complete documentation, or API help for more information.
<?xml version="1.0"?>
<api>
 <query-continue>
  <allpages gapcontinue="Regisseurspagina" />
 </query-continue>
 <query>
  <pages>
   <page pageid="2057" ns="0" title="Recensie/mening filter">
    <revisions>
     <rev contentformat="text/x-wiki" contentmodel="wikitext" xml:space="preserve">Om in filmdiscussie pagina's in een oogopslag meningen en recensies te tonen, is het recensie/mening filter ontwikkeld.

Je kunt op dezelfde manier als je privéberichten markeert, ook berichten markeren als jouw recensie/mening. 
Een klikje op het sterretje linksboven dus.

http://www.moviemeter.nl/images/uploads/reviews2.png

Bij de 'nieuw bericht' tab kun je je bericht ook meteen als recensie/mening aanvinken:
'Markeer dit bericht als mijn persoonlijke mening of recensie'

In de &quot;pagina balken&quot; is het filter zichtbaar, waarmee je kunt switchen tussen alle berichten en alleen de meningen/recensies. &lt;br&gt;
In je profielpagina staat een tabblad Meningen. Hier kun je alfabetisch gesorteerd je recensies/meningen teruglezen.

== Criteria ==

Een bericht mag als mening/recensie worden gemarkeerd als het bericht een mening over de film bevat voorzien van argumentatie.

== Restricties ==

* Je kunt per film 1 bericht als recensie/mening markeren. 
* Je mag geen meningen/recensies van andere gebruikers quoten en die vervolgens als eigen mening aanvinken (zonder er zelf iets substantieels aan toe te voegen)
* Berichten met encyclopedische wetenswaardigheden / achtergronden zijn niet bedoeld voor het mening/recensie filter.</rev>
    </revisions>
   </page>
   <page pageid="988" ns="0" title="Regisseur">
    <revisions>
     <rev contentformat="text/x-wiki" contentmodel="wikitext" xml:space="preserve">De '''regisseur''' van een film is gedefinieerd als de persoon die op de credits van die film als zodanig wordt aangeduid. Bij het toevoegen is dit in principe van IMDb over te nemen. Als een regisseur bij verschillende films onder verschillende namen werkt (zoals bijvoorbeeld [http://www.imdb.com/name/nm0001238/ Jesus Franco]), toch de naam aanhouden die IMDb als primair gekozen heeft (met andere woorden, tags als &quot;''(as Jess Frank)''&quot; negeren), opdat op MovieMeter alle films van dezelfde regisseur bij elkaar staan op dezelfde [[regisseurspagina]]. In het verlengde hiervan moet bij regisseurs met een naam die in een ander alfabet geschreven wordt dan in het Latijnse de getranslitereerde spelling van IMDb aangehouden worden.

Als op IMDb een regisseur als 'uncredited' staat aangeduid, impliceert dat dat deze persoon niet op de credits wordt genoemd als regisseur en dus volgens bovengenoemde definitie ''niet'' op MovieMeter vermeld mag worden (doorgaans gaat het dan ook maar om een erg klein aandeel). De enige uitzondering hierop zijn de ''Dogme''-films, die volgens de regels van het Dogme-manifest geen regisseurscredit mogen voeren. Op dermate veel andere manieren wordt echter toch duidelijk gemaakt wie de regisseur is, dat deze naam toch gebruikt kan worden (en anders zou de film geen regisseur hebben).

Als er meerdere regisseurs zijn met dezelfde naam, maakt MovieMeter hier onderscheid tussen middels Romeinse cijfers tussen haakjes. Deze kunnen via een dropdown-menu achter het invulveld voor de regisseursnaam aan de naam toegevoegd worden. Ken het laagste Romeinse cijfer toe aan de bekendste regisseur, daarna oplopend naar afnemende bekendheid (bijvoorbeeld: de regisseur van ''Soldaat van Oranje'' is ''Paul Verhoeven (I)''; zijn Duitse naamgenoot die onder andere ''Der Jugendrichter'' maakte wordt ''Paul Verhoeven (II)'').

[[categorie: Toevoegen]]</rev>
    </revisions>
   </page>
  </pages>
 </query>
</api>